FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniški DVD proslavio 60. obljetnicu

Autor: mcur
DRNIŠ, 14. svibnja 2011. (Hina) - Mimohodom oko 200 vatrogasaca i skupštinom drniškoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) danas popodne završena je u Drnišu dvodnevna svečanost proslave 60. obljetnice djelovanja drniških vatrogasaca.

U mimohodu ulicama Drniša predvođeni Gradskim puhačkim orkestrom Drniš uz članove drniškog društva i vatrogasca iz županijskih postrojbi, sudjelovali su i piloti kanadera, te gosti iz Plešivice, Ruda, Samobora, Buzeta, Virja, Trilja, Vrlike, Muća, Dubrovnika, Milne, Splita i Slape Polje iz Ljubljane.

Zatim je upriličena i svečana skupština DVD-a na kojoj su nazočili pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko, predstavnici Županijske vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i čelništvo Grada Drniša predvođeno gradonačelnikom Antom Dželalijom.

O djelovanju DVD Drniš prigodno je govorio Jure Đaja zamjenik zapovjednika DVD-a, koji je posebice istaknuo kako drniški vatrogasci unatoč Domovinskom ratu nisu prekidali svoje djelovanje. Danas broje oko 100 članova, od kojih je 50 operativnih vatrogasaca, 20-tak članova su pripadnici mladeži dok je 30-tak podupirućih članova. U prigodi šest desetljeća rada drniških dobrovoljnih vatrogasaca uručena su prigodna priznanja i zahvale.

U okviru proslave 60. obljetnice DVD-a Drniš na igralištu NK DOŠK danas je održano i natjecanje mladeži vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Svečanost je nastavljena večeras druženjem vatrogasaca u Pakovom Selu.

(Hina) xavuk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙