FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 7. svibnja do ponedjeljka, 9. svibnja

Autor: tdel
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 7. svibnja, nedjelju, 8. svibnja i ponedjeljak, 9. svibnja:

Subota, 7. svibnja

------------

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočit će XVI. znanstvenom skupu pod nazivom "Europski identitet Bošnjaka – od minulog iskustva do suvremene afirmacije" (10 sati, Islamski centar Zagreb, Gavellina 40). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike Hrvatske.

SPLIT - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjelovat će svečanom obilježavanju blagdana Sv. Dujma i Dana grada Splita (10 sati). Predsjednik Hrvatskog sabora sudjelovat će u tradicionalnoj procesiji od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi te nazočiti koncelebriranoj svetoj misi koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

ZADAR - Državni tajnik za more kap. Mario Babić otvorit će konferenciju "Sigurnost plovidbe i mjesta zakloništa u Jadranskom moru" (10 sati, Europski centar za međusektorsku suradnju, Put Stanova bb). Organizatori konferencije su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Zajednica hrvatskih udruga pomorskih kapetana. Održava se u okviru godišnje skupštine Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana.

VARAŽDIN - Svečanost obilježavanja 20. obljetnice 104. brigade Hrvatske vojske. U 9 sati u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo služit će se sveta misa za poginule branitelje, a u 10 sati na varaždinskom groblju bit će položeni vijenci kod spomen-ploče poginulim braniteljima 104. brigade. U palači Herzer na Franjevačkom trgu u 11 sati održat će se svečanost obilježavanja 20. obljetnice 104. brigade HV-a.

KNIN - Izvještajno - tematska konvencija SDP-a Šibensko-kninske županije na kojoj će nazočiti i predsjednik stranke Zoran Milanović (11 sati, Veleučilište "Marko Marulić"). Po završetku skupa u 12,15 sati predviđeno je druženje i razgovor s građanima.

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će 23. izbornu skupštinu (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/I). Osim izbora predsjednika/predsjednice SNH-a, na skupštini će biti riječi o zabrinjavajućem radnom i profesionalnom položaju novinara i medijskih radnika u Hrvatskoj te načinima i daljnjim akcijama za prevladavanje toga stanja i nužnosti reguliranja odnosa između novinara i medijskih poslodavaca kolektivnim ugovorom.

Nedjelja, 8. svibnja

-----------------------

VUKOVAR - Grad Vukovar u suradnji sa Svjetskim umjetničkim igrama organizira Svjetsku slikarsku koloniju "Vukovar 2011.". Svjetska slikarska kolonija održat će se u Vukovaru od 8. do 15. svibnja, a već prve poteze kistom gosti će povući na platou iznad gradske plaže. Svjetska slikarska kolonija "Vukovar 2011." uvod je u svijet Svjetskih umjetničkih igara koje će se 2012. održati u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, 9. svibnja

----------------------------

KOPRIVNICA - Na Općinskom sudu bit će izrečena presuda u aferi "Kredit" u kojoj su zbog zajma od pet milijuna kuna, koje je "Podravka" isplatila koprivničkoj obućarskoj tvrtki "Slozi", optuženi bivši "Podravkini" čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te bivši predsjednik uprave "Sloge" Darko Šket. Optuženi su za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog zajma od pet milijuna kuna koje je "Podravka" isplatila "Slozi" znajući da je ta tvornica pred stečajem. Sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na "Slogine" nekretnine. Početkom travnja 2009. Šket kao predsjednik uprave društva "Sloga" d.d. (sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik "Podravkine" uprave i član NO "Sloge", znajući da je "Sloga" pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a kako bi naknadno osigurali povrat pet milijuna kuna zajma, sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na "Slogine" nekretnine. Time je umanjena vrijednost stečajne mase. (11,30, Općinski sud, Ulica hrvatske državnosti 5).

ZAGREB - U akvatoriju Šibensko-kninske županije održat će se vježba "Jadran 2011." sa ciljem provjere uvježbanosti tijela nadležnih za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, a koja će obuhvaćati aktivnosti progona plovila, traganja i spašavanja na moru te postupanja kod iznenadnih onečišćenja mora. U vježbi Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru sudjelovat će predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Obalne straže, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ministarstva unutarnjih poslova (predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 10,20 sati u hotelsko naselje "Solaris" u Šibeniku, ispred hotela Niko).

ZAGREB - U povodu Dana Europe HNS organizira tribinu "Budućnost Hrvatske u EU - Što nas čeka?" na kojoj će sudjelovati predsjednica Kluba zastupnika HNS-HSU u Hrvatskom saboru i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić (12 sati, knjižnica i čitaonica "Bogdana Ogrizovića", Preradovićeva 5).

ZAGREB - GONG i zagrebački Fakultet političkih znanosti u sklopu projekta 20 godina izbora u Republici Hrvatskoj organiziraju skup na temu "Uloga i važnost izborne administracije" (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6). Tom prilikom GONG će predstaviti i svoj izvještaj o radu Državnoga izbornog povjerenstva RH.

ZAGREB - Hitna zajednička sjednica Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a (12 sati, HRT, Prisavlje 3). Na dnevnom redu su odluka o povlačenju Statuta HRT-a iz postupka potvrđivanja Statuta HRT-a pred Hrvatskim saborom radi usklađivanja s mišljenjem Vlade RH od 5. svibnja 2011. te konačni prijedlog Statuta HRT-a usklađen s mišljenjem Vlade RH od 5. svibnja 2011.

ZAGREB - U okviru obilježavanja Dana Europe Ministarstvo kulture RH, Odjel za kontaktnu točku Hrvatske organizira predstavljanje uspješnih projekata sufinanciranih iz programa EU Kultura 2007.-2013. u kojima sudjeluju hrvatski projektni partneri, pod nazivom "Kultura 2007.-2013.: Kultura u pokretu - iskustva i mogućnosti". Uvodnim riječima suradnicima će se obratiti ministar kulture Jasen Mesić, šef Delegacije EU u RH Paul Vandoren i državni tajnik za europske integracije MVPEI Andrej Plenković (9,30 sati, Muzej Mimara, Trg Franklina Delanoa Roosevelta 5). Uspješne projekte predstaviti će Hrvatski institut za pokret i ples, Etnografski muzej i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, umjetnička organizacija BADCo, Eurokaz, Studentski centar-Ured kulture, Zagreb te udruge Kulturtreger i Kurziv.

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel mć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙