FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povišeno stanje pripravnosti na obljetnicu osnutka Izraela

Autor: bnov
JERUZALEM, 13. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Snage sigurnosti u petak su stavljene u povišeno stanje pripravnosti zbog opasnosti od nasilja prigodom palestinskog obilježavanja obljetnice "Nakbe", "katastrofe" njihova egzodusa nakon osnivanja izraelske države 1948. godine.

"Policija je stavljena u stanje pripravnosti i rasporedila je tisuće muškaraca kao pojačanje istočnom Jeruzalemu kao i na sjeveru Izraela" gdje je koncentrirana većina arapskog stanovništva, kazao je njezin glasnogovornik Micky Rosenfeld.

Istaknuo je da se ne radi o "maksimalnom stanju pripravnosti" i nije spomenuo nijedan incident.

Policija je ograničila pristup platou džamija u starom gradu Jeruzalema, u istočnom dijelu grada koji je Izrael aneksirao 1967., povodom 63. obljetnice osnutka Izraela.

"Samo će muškarci stariji od 45 godina i oni koji imaju izraelsku osobnu iskaznicu imati pristup platou", kazao je glasnogovornik isključujući Palestince koji ne stanuju u istočnom Jeruzalemu.

Državni radio objavio je da je sedam postrojbi došlo kao pojačanje uobičajeno raspoređenim postrojbama na okupiranoj Zapadnoj obali a svi su dobili upute da se suzdrže od krvoprolića.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙