FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor primila članove Zrinske garde

Autor: dpos
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - U povodu obilježavanja Desete obljetnice osnutka i djelovanja Zrinske garde Čakovec, Dana Zrinskih i Frankopana i Dana međimurske županije, predsjednica vlade Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima izaslanstva županije i Zrinske garde, koje je počasna članica.

Članovi Zrinske garde uglavnom su ugledni međimurski gospodarstvenici pa se, kako je izvijestio vladin ured za odnose s javnošću, razgovaralo o gospodarskim temama. Tom prigodom izrazili su želju predsjednici vlade da nazoče potpisivanju pristupnog ugovora s Europskom unijom.

Predsjednica vlade je, čestitavši im obljetnicu, poželjela da se ta tradicija održi, a gospodarstvenicima mnogo uspjeha u radu. Nakon toga prijavak joj je na Trgu sv. Marka podnio zapovjednik Zrinske garde Stjepan Hrešč, a čelnici garde su joj uručili sablju koju nose pripadnici te povijesne postrojbe.

U izaslanstvu županije i Zrinske garde, uz ine, bili su predsjednik Zrinske garde Alojzije Sobočanec, nadzapovjednik Alojzije Šestan, kuma zastave Bernarda Cecelja, zamjenik župana Matija Posavec te predsjednik županijske skupštine Petar Novački.

U povodu 340. godišnjice smaknuća Zrinskog i Frankopana te proslave 10. obljetnice osnutka i djelovanja Zrinske garde Čakovec, Zrinsko-Frankopanskog dana i Dana Međimurske županije, misu u zagrebačkoj katedrali predvodili su biskupi Mile Bogović i Juraj Jezerinac.

(Hina) xtdel ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙