FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashton stigla u Sarajevo na razgovore s dužnosnicima BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 13. svibnja 2011.(Hina) - Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton u četvrtak navečer je iznenada doputovala u Sarajevo a tijekom dana trebala bi održati niz sastanaka s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine te s čelnicima nekih od političkih stranaka.

Odmah po dolasku u Sarajevu Ashton je iza zatvorenih vrata razgovarala s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Ashton bi se trebala sastati s članovima Predsjedništva BiH te predsjednicima Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatkom Lagumdžijom i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.

Nakon toga je najavljen njen odlazak u Banju Luku i razgovori s predsjednikom entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

"Želimo da se otvorena pitanja rješavaju i da se provode potrebne reforme. Spremni smo pomoći BiH da se kreće naprijed", rekla je Ashton uoči posjeta BiH koju potresa teška politička kriza prouzročena najavama iz RS o raspisivanju referenduma kojim bi se doveo u pitanje opstanak Suda i Tužiteljstva BiH.

Vlastima RS ostavljen je rok od još najviše sedam dana za povlačenje te odluke uz najavu kako će ju u protivnom poništiti visoki predstavnik Inzko.

(Hina) xrmav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙