FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 13. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. svibnja.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskih izvoznika na susretu s novinarima najavit će svoju inicijativu "Naš izlaz iz krize", a izvjestit će i o najnovijim podacima i trendovima u izvozu za prvi kvartal ove godine te očekivanim trendovima izvoza u ovoj godini. Također će najaviti i 6. konvenciju hrvatskih izvoznika, koja će se održati 18. svibnja (10,00 sati, Restoran balon, prisavlje 2).

ZAGREB - Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja započinje provedbu programa oralne vakcinacije lisica u Hrvatskoj o čemu će izvjestiti na konferenciji za novinare. Program oralne vakcinacije lisica sufinanciran je sredstvima EU, a u okviru projekta u razdoblju 2011./2012. provesti će se ukupno četiri akcije oralne vakcinacije lisica u okviru kojih će biti distribuirano ukupno 3.500.000 vakcinalnih mamaka (9,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Tijekom prvog tromjesečja ove godine u Hrvatskoj je prevezeno 31,6 milijuna putnika i 27 milijuna tona robe, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Broj prevezenih putnika u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine smanjen je za 5,9 posto, a robe je, mjereno tonama, prevezeno 4,3 posto više. U strukturi prijevoza putnika tijekom prva tri ovogodišnja mjeseca željeznica ima udio od 52,3 posto, cestovni prijevoz 42,4 posto, pomorski i obalni prijevoz 4,4 posto, a zračni prijevoz 0,9 posto. Broj putnika u prvom tromjesečju na godišnjoj razini pao je u željezničkom (za 6,8 posto), cestovnom (za 5,6 posto), pomorskom i obalnom prijevozu (za 0,5 posto), dok je porast ostvaren u zračnom prijevozu (za 7,3 posto).

Dežurni urednici:

prijepodne: Damir Margetić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙