FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak,10. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 10. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 10. svibnja.

ZAGREB - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture bit će otvorene ponude u prvoj fazi nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb. Nakon otvaranja ponuda izjave za novinare dat će državni tajnik za infrastrukturu i predsjednik Stručnog povjerenstva za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb Tomislav Mihotić. Hrvatska je vlada sredinom veljače ove godine zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da započne postupak davanja koncesije za projekt izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ-a i pripadajućom infrastrukturom. Natječaj će se provesti u dvije faze, a u drugu fazu natječaja ulaze kvalificirani ponuditelji koji prođu prvu fazu. Iz Ministarstva podsjećaju da je ukupna vrijednost te investicije u prvoj fazi 192 milijuna eura (10,00 sati, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, velika dvorana na 9. katu).

ZAGREB - Poslovodstvo Croatia osiguranja na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate Croatia osiguranja za prva tri mjeseca ove godine te izvijestiti o novostima u poslovanju te osgurateljne kompanije (11,00 sati, Croatia osiguranje, Miramarska 22).

ZAGREB - Konferencija za novinare Brodarskog instituta povodom potpisivanja ugovora za gradnju putničkog katamarana za Olimpijske igre u Londonu (10,00 sati, Brodarski institut, ulaz iz Froudove ulice - Siget).

OSIJEK - Predstavnici odjela ekonomskih istraživanja Hypo Alpe-Adria-Banke predstavit će makroekonomske prognoze "Macroeconomic Outlook 2011-2012", a koje sadrže analize gospodarskih kretanja u Hrvatskoj, uključujući i kratkoročne makroekonomske izglede (10,00 sati, Hypo Alpe-Adria-Bank, Kapucinska 29/III).

RIJEKA - Stanje u brodogradnji i aktivnosti Odbora hrvatske brodogradnje, koji okuplja brodograditeljske sindikate u Sindikatu metalaca Hrvatske, tema su konferencije za novinare predstavnika Odbora (12,00 sati, Brodogradilište 3. maj).

Dežurni urednici:

prijepodne: Damir Margetić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙