FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 2. svibnja

Autor: dsta
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 2. svibnja.

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Mladi na tržištu rada", koji se provodi u okviru operativnog programa razvoja ljudskih resursa uz financijsku potporu Europske unije kroz IV. komponentu instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Tom će prigodom biti uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za 23 korisnika koji su ponudili najbolje projekte prema uvjetima natječaja. Bespovratna sredstva dodjeljuju se u ukupnom iznosu većem od 2,3 milijuna eura za projekte usmjerene na smanjenje nezaposlenosti mladih na regionalnoj razini (10,00 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka na brifingu za novinare predstavit će HUB Analize "Kamatne stope u padu: smanjuje se razlika u odnosu na eurozonu" (11,00 sati, HUB, Centar Kaptol, Nova ves 17).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 5.242 kune, što pokazuje nominalni pad za 1,9 posto, a realni za 2,3 posto u odnosu na siječanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini pak, u odnosu na veljaču prošle godine, prosječna je mjesečna isplaćena neto plaća za drugi mjesec ove godine nominalno bila viša za 1,7 posto, dok je realno niža za 0,5 posto. Za razdoblje od siječnja do veljače ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 5.292 kune. U odnosu na isto razdoblje 2010. to je nominalno više za 1,6 posto, a realno je niže za 0,5 posto.

Dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙