FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 13. svibnja

Autor: spuc
ZAGREB, 12. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije vanjskopolitičke događaje za petak 13. svibnja.

ZAGREB - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastat će se s veleposlanicima zemalja članica Europske unije akreditiranim u Republici Hrvatskoj, kako bi ih upoznala s Izvješćem o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. (u 10.00 sati, Banski dvori, Markov trg 2). TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama primit će glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena s kojim će razgovarati o situaciji u Libiji i Afganistanu. Obama i Rasmussen razgovarati će o "ulozi NATO-a glede poštivanja rezolucija 1970 i 1973 Vijeća sigurnosti UN-a o zaštiti libijskih civila", precizirala je Bijela kuća. Također će razmotriti i napredak NATO-a u Afganistanu, povodom priprema za sljedeći summit Saveza 2012. u SAD-u. Do najavljenog susreta dolazi 10 dana nakon akcije američkih komandosa u Pakistanu i likvidacije vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

LONDON - Godišnje izvješće Amnesty Internationala o stanju ljudskih prava u svijetu, u 157 zemalja svijeta. Amnesty International ove godine obilježava 50 godina postojanja.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xps ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙