FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković u Istanbulu održao niz bilateralnih susreta

Autor: nkot
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Na marginama sjednice Odbora ministara vijeća Europe u Istanbulu, potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković održao je u srijedu bilateralne susrete sa šefovima diplomacija Luksemburga, Švedske, Litve i Španjolske, uputivši im poziv za Croatia Summit koji se u srpnju održava u Dubrovniku, priopćio je MVPEI.

Jandroković je u razgovoru s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Jeanom Asselbornom zahvalio na trajnoj potpori Luksemburga Hrvatskoj u europskom integracijskom procesu i poručio da je Hrvatska odlučna okončati pregovore do kraja lipnja.

Ministar Asselborn je rekao kako se nada da će Hrvatska ispuniti preostale obveze i pritom istaknuo kako Luksemburg snažno podupire uspješan dovršetak pregovora i što skoriji ulazak RH u punopravno članstvo Europske unije.

Jandroković se sastao i s ministrom vanjskih poslova Švedske Carlom Bildtom kojemu je također prenio da hrvatska vlada ostaje ustrajna u zaključenju pristupnih pregovora do kraja lipnja. Bildt je rekao kako je dobro upoznat s naporima koje Hrvatska poduzima u pregovaračkom procesu za ulazak u EU i istaknuo kako je spreman pomoći u što skorijem zaključenju pregovora i ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Unije.

Na sastanku s ministrom vanjskih poslova Litve Audroniusom Ažubalisom dvije su strane izrazile želju za daljnjim jačanjem "vrlo dobrih i prijateljskih odnosa". Ministar Ažubalis je također dao potporu što skorijem ulasku Hrvatske u EU.

Skup u Istanbulu Jandroković je iskoristio i za bilateralni susret sa španjolskom ministricom vanjskih poslova Trinidad Jimenez Garcia-Herrera. Kao i u prijašnjim susretima tema je bila završetak hrvatskih pristupnih pregovora, a ministrica je dala snažnu potporu uslasku Hrvatske u EU.

(Hina) xpp/xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙