FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković idućeg tjedna u Istanbulu

Autor: kgab
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u utorak i srijedu u Istanbulu gdje će sudjelovati na 4. konferenciji Ujedinjenih naroda o najmanje razvijenim zemljama te 121. sjednici Odbora ministara Vijeća Europe, priopćio je u petak MVPEI.

Na konferenciji UN-a u utorak razmotrit će se rezultati 10-godišnjeg akcijskog plana za najmanje razvijene zemlje, usvojenog na posljednjoj konferenciji, održanoj 2001. godine u Bruxellesu. Također će se raspravljati i o novim mjerama i strategijama za održivi razvoj najmanje razvijenih zemalja u idućem desetljeću.

Ministar Jandroković sudjelovat će u srijedu na 121. sjednici Odbora ministara Vijeća Europe na kojoj će biti predstavljeno izvješće o radu turskog predsjedanja, te prioriteti narednog ukrajinskog predsjedanja Odborom ministara.

Tijekom boravka u Istanbulu Jandroković će na marginama sastanaka svojim kolegama predstaviti posljednje aktivnosti koje se poduzimaju u završnici hrvatskog pregovaračkog procesa s Europskom unijom, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙