FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: izabrano pet trgovinskih atašea

Autor: vkla
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) zaposlilo je pet trgovinskih atašea čija će radna mjesta biti u Ljubljani, Chicagu, Muenchenu, Milanu i Beču, a koji bi trebali promovirati hrvatsko gospodarsko na stranim tržištima i privući strana ulaganja u Hrvatsku, doznaje se u srijedu iz ministarstva.

U Ljubljanu će tako otići 49-godišnji ekonomist Nikola Bunjevac koji je u posljednje dvije godine obnašao dužnost direktora projekata domaćih i inozemnih sajmova na Zagrebačkom velesajmu. U Generalni konzulat RH u Chicagu doputovat će Ivan Biljan, gospodarstvenik i donedavno direktor društva Bilmar d.oo, a u hrvatsko veleposlanstvo u Beču donedavna rukovoditeljica Odjela strategije i poslovnog planiranja Zagrebačkog holdinga Dunja Đurica.

Na radno mjesto trgovinskog atašea u Milanu u hrvatskom generalnom konzulatu imenovan je Neven Lončarić, dosadašnji koordinator prodaje i izvoza tvrtke Mediplus d.o.o., dok će u konzulatu u Muenchenu raditi Danko Martinčević, samostalni konzultant.

Spomenuti trgovinski atašei, koji bi trebali pojačati djelovanje hrvatske gospodarske diplomacije, izabrani su između 127 prijavljenih.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙