FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zardari u Rusiji o gospodarskoj suradnji

Autor: spuc
MOSKVA, 11. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari doputovat će u srijedu u četverodnevni posjet Moskvi na razgovore s ruskim vođama, što je njegov prvi odlazak u inozemstvo nakon ubojstva vođe Al Kaide Osame bin Ladena na teritoriju Pakistana.

On će se u četvrtak sastati s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom i tom prigodom potpisati nekoliko bilateralnih sporazuma o suradnji na području poljoprovrede, energetike i zrakoplovstva. "Ekonomija će biti u središtu posjeta", kazao je za AFP pakistanski dužnosnik Raja Abdul Qayyum.

Rusija i Pakistan pozvali su prošle godine na jednom od rijetkih sastanaka na vrhu na razvoj regionalnih ekonomskih projekata i oživljavanja suradnje koja datira iz vremena sovjetske ere. Medvedev je u kolovozu prošle godine ugostio Zardarija u Sočiju kada je održana kvadrilaterala koja je uključila Afganistan i Tadžikistan i na kojoj je odlučeno da se ide sa zajedničkim ekonomskim projektima koji će doprinijeti stabilnosti regije.

Izvori bliski ruskim poslovnim krugovima navode da će u središtu posjeta biti postizanje preliminarnog sporazuma o 540 milijuna dolara zajma Pakistanu za obnovu čeličane koju su gradili Rusi.

(Hina) xps ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙