FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica i Pusić sa Sanninom o pristupnim pregovorima

Autor: ista
ZAGREB, 10. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica i predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primili su u utorak zamjenika glavnog ravnatelja Uprave za proširenje Europske komisije Stefana Sannina koji je rekao da je posljednjih mjeseci i tjedana vidljivo snažno ubrzanje u pristupnim pregovorima i naglasio da se Hrvatska kreće u dobrom smjeru, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Mimica i Pusić upoznali su ga s aktivnostima parlamenta u završnoj fazi pregovora i izrazili uvjerenje da je Hrvatska spremna zaključiti pregovore u što skorijem roku.

Istaknuli su da će se započete reforme nastaviti provoditi i nakon pristupanja EU-u, a Pusić je naglasila da je već dostignuta razina u kojoj je proces reformi nepovratan, posebno u pravosuđu koje je za Hrvatsku i najvažnije, stoji u priopćenju.

Sannino je rekao da Europska komisija očekuje izvješće hrvatske vlade o ispunjavanju mjerila za Poglavlje 23 i ocijenio da su u ovoj fazi i tjedni značajni za procjenu napretka.

Istaknuo je politički konsenzus kao iznimno pozitivan doprinos pregovorima i provedbi reformi.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima nakon zaključivanja pregovora, uključujući ratifikaciju pristupnog ugovora u državama članicama pri čemu je Mimica izrazio uvjerenje da će ona proteći u uobičajenom vremenskom roku.

Sugovornici su također razgovarali o informacijskoj kampanji te o vremenskom okviru za održavanje referenduma o pristupanju Hrvatske EU-u, navodi se u priopćenju Hrvatskog sabora.

(Hina) xpp/xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙