FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "The Show Must Go On" na festivalu u Šangaju

Autor: agrb
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Film "The Show Must Go On" uvršten je u službeni program 18. filmskog festivala u Šangaju, jedinog kineskog festivala A kategorije, koji se održava od 11. do 19. lipnja, i koji se ubraja među najznačajnije filmske festivale u Aziji, izvijestili su danas producenti filma.

Marasovićev film bit će prikazan u selekcijskom programu "Panorama" za koju se svake godine prijavljuje više od 2500 filmova iz 80 zemalja.

Iz godine u godinu festival u Šangaju posjećuje sve više uglednih filmaša, a 2011. dolazak najavili su Susan Sarandon, Matt Dillon, Willem Dafoe i Marisa Tomei, dok je istaknuti redatelj i producent Barry Levinson predsjednik žirija. Zadnji hrvatski film prikazan na tom festivalu bio je "Družba Isusova" Silvija Petranovića 2004. godine.

Prvi dugometražni film Nevija Marasovića, "The Show Must Go On", kojim je prošle godine otvoren festival u Puli, u kratko je vrijeme izazvao interes publike i kritike, osvojivši Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike "Oktavijan" za najbolji film i "Brezu" za najboljeg debitanta.

Radnja filma smještena je u Zagreb, desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa "Housed", koji podsjeća na "Big Brother". Šest ljubavnih parova boravi u izoliranoj kući, a kako tijekom trajanja emisije vani započne globalni rat producent pokušava od natjecatelja sakriti istinu.

Film je od 28. travnja u hrvatskoj kino distribuciji, a njegovi producenti su "Vizije" i "Pinknoiz".

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙