FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thomas Cook očekuje lošije rezultate britanskog poslovanja

Autor: mpuk
LONDON, 9. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Turistički operator Thomas Cook upozorio je da će njegovo britansko poslovanje vjerojatno ostvariti lošije rezultate nego prošle godine, nakon što je izvjestio o većem gubitku u prvom polugodištu.

Druga po veličini europska turistička tvrtka kazala je da je suočena s teškim prilikama na tržištu i teškim gospodarskim okruženjem u Velikoj Britaniji, budući da inflacija, nezaposlenost i očekivanja viših kamatnih stopa nagrizaju potrošačko raspoloženje.

Kompanija je priopćila kako nudi odmore po diskontnim cijenama kako bi potaknula potražnju.

U Thomas Cooku ističu da su u šestomjesečnom razdoblju do kraja ožujka zabilježili operativni gubitak od 166 milijuna funti, u usporedbi sa 130 milijuna gubitka u istom razdoblju prošle godine. Napominju da ti rezultati odražavaju poremećaj povezan s nemirima u Egiptu i Tunisu, te kasniji Uskrs, koji je pao u drugu polovicu njihove fiskalne godine.

Tour operatori tradicionalno posluju s gubitkom u prvoj polovici godine, koji ne uključuje ključno ljetno razdoblje.

"Prva polovica godine bila je pod utjecajem kasnijeg Uskrsa i nemira na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, te smo uz teško poslovno okruženje u Velikoj Britaniji u prvoj polovici godine ponovno zabilježili sezonski gubitak", rekao je izvršni direktor Manny Fontenla-Novoa u priopćenju.

U Thomas Cooku procjenjuju nepovoljan utjecaj nemira u Egiptu i Tunisu na 22 milijuna a kasnijeg Uskrsa na oko 15 milijuna funti.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙