FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovor o sankcijama EU protiv sirijskih dužnosnika

Autor: mhaj
BRUXELLES , 6. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Europska unija u petak je izvijestila kako su zemlje članice postigle dogovor o nametanju sankcija protiv 14 sirijskih dužnosnika zbog njihove uloge u nasilnom gušenju nedavnih prosvjeda u zemlji, no među njima nije sirijski predsjednik Bašar al-Asad.

Nakon sastanka veleposlanika EU-a, europski blok koji čini 27 zemalja članica izvijestio je kako je postignut dogovor o uvođenju zabrane putovanja i zamrzavanju imovine 14 visokih sirijskih dužnosnika, a mjere će, ako ne bude prigovora neke od zemalja članica, biti i službeno odobrene početkom idućeg tjedna.

Restrikcijama nije obuhvaćena sirijska naftna industrija ili njezin izvoz, a na snagu će stupiti tijekom svibnja. Ova je odluka uslijediila nakon prošlotjedne odluke o embargu na oružje donesenom protiv Sirije.

"Postoji načelni dogovor", rekao je neimenovani EU-ovi dužnosnik u pogledu odluke o zamrzavanja imovine i i zabrane putovanja. "Odluku bismo trebali usvojiti početkom idućeg tjedna" potvrdio je, dodavši da bi, unatoč tomu što se Assadovo ime još ne nalazi na popisu visokih dužnosnika, ono moglo biti ondje dodano na vrijeme. Na spomenutom popisu nije ni ime sirijskog ministra obrane.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙