FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: Nakon Bin Ladenove smrti nužan oprez

Autor: mhaj
BRUXELLES , 2. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Koordinator za protuterorističku borbu pri EU-u Gilles de Kerchove, u ponedjeljak je ocijenio kako, nakon smrti Osame bin Ladena treba ostati na oprezu, jer će još izvjesno vrijeme vjerojatno nastaviti inspirirati teroriste.

Njegova smrt "oslabljuje samo srce Al-Kaide, organizacije čije su operativne mogućnosti ozbiljno oslabljene u posljednjih nekoliko godina", smatra De Kerchove. No "Bin Ladenov utjecaj - kao simbola i dalje će vjerojatno inspirirati određene skupine i pojedince tijekom izvjesnog vremena i zbog toga moramo ostati na oprezu", rekao je.

"Akcija specijalnih američkih snaga predstavlja novu značajnu fazu u našim zajedničkim naporima čiji je cilj spriječiti širenje terorizma. Okolnosti te iznimno teške operacije onemogućile su uhićenje Osame bin Ladena živoga", rekao je De Kerchove.

Obećao je da će EU i SAD, zajedno "s prijateljima iz muslimanskog svijeta" nastaviti raditi na zajedničkim naporima čiji je cilj spriječiti terorizam i boriti se protiv njega.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙