FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: potpredsjednik Uzelac na tribini o ljudskim pravima

Autor: barn
ZADAR, 6. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade Slobodan Uzelac danas je u Zadru rekao kako "ljudska prava građanima može kršiti samo njihova 'rođena' vlast, a visoka razina ljudskih prava dovoljan je razlog za ulazak Hrvatske u Europsku uniju".

Hrvatska je na normativnoj razini potpisala sve međunarodne dokumente o zaštiti ljudskih prava i to je dobro, ali zaostaje primjena prihvaćenih norma u praksi, rekao je Uzelac, dodavši kako su najugroženija djeca, invalidi, sve nacionalne manjine, ali i žene i osobe treće životne dobi.

Na tribini "Ljudska prava i hrvatska europska perspektiva" Uzelac je rekao da ljudska prava nisu sva prava koja ima ljudsko biće, ustvrdivši kako mnogi rabe taj pojam i ne znajući o čemu je zapravo riječ. Što je viša razina vlasti, to je veća i štetnost posljedica kršenja ljudskih prava, a ona se krše na dva načina - kad onaj na vlasti čini ono što ne bi smio ili pak ne čini ono što bi morao, rekao Uzelac.

"Zrela i politički i društveno jest ona država koja ima snage to priznati, ne zato što to od nje traži EU ili tko drugi, nego zato što je to duboko u interesu društva i građana", istaknuo je potpredsjednik Uzelac.

Javnu tribinu "Ljudska prava i hrvatska europska perspektiva" u povodu Europskoga tjedna organizirali su Koordinacija za ljudska prava Zadarske županije i Županijski savjet za europske integracije u suradnji s vladinim uredom.

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙