FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 7. do ponedjeljka 9. svibnja

Autor: vkla
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 7. do ponedjeljka 9. svibnja.

SUBOTA, 7. svibnja

__________________

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će na zagrebačkom Cvjetnom trgu događanja povodom Europskog tjedna koji se organizira 12. put za redom , u trenutku kada hrvatski pristupni pregovore ulaze u završnu fazu. Središnju proslavu Dana Europe organizira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI), a nazočit će joj i potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković. Ovom prigodom građani će se moći pobliže informirati o hrvatskim pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji, mogućnostima koje članstvo nudi, kao i o ostalim temama o kojima žele znati više uoči predstojećeg referenduma.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović prima u posjet poljskog premijera Donalda Tuska. Njegova zemlja u drugoj polovici godine preuzima predsjedanje Europskom unijom od Mađarske.

AKVILEJA - Papa Benedikt XVI. u subotu će održati niz susreta s katoličkim vjernicima u Akvileji.

NEDJELJA, 8. svibnja

____________________

FIRENZA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u Firenzu gdje će u ponedjeljak sudjelovati na "Festivalu Europe" , a primit će i nagradu za mir Fondacije Galileo 2000. Predsjednik Josipović će u sklopu "Festival d'Europa" sudjelovati na panelu konferencije "Stanje Unije", posvećenom raspravi o funkcioniranju Europske unije nakon usvajanja Lisabonskog ugovora.

VENECIJA - Papa Benedikt XVI. sastat će se i s predstavnicima 36 biskupija iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije i Njemačke, te održati veliku misu u Veneciji.

CAPE CANAVERAL - Posljednja misija raketoplana "Endeavour".

PONEDJELJAK, 9. svibnja

_______________________

FIRENZA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Firenzi sudjeluje na "Festivalu Europe" u organizaciji Europskog sveučilišnog instituta, jedne od najprestižnijih europskih istraživačkih institucija u području društvenih znanosti, a primit će i nagradu za mir Fondacije Galileo 2000. Predsjednik Josipović će u sklopu "Festival d'Europa" sudjelovati na panelu konferencije "Stanje Unije", posvećenom raspravi o funkcioniranju Europske unije nakon usvajanja Lisabonskog ugovora. Hrvatski predsjednik imat će zasebne susrete s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom, luksemburškim premijerom Jean-Claude Junckerom i talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem te će održati sastanak s vodstvom Europskog sveučilišnog instituta.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastaje se s izaslanstvom Odbora za vanjsku politiku Svekineskog narodnog političko-savjetodavnog vijeća NR Kine pod vodstvom predsjednika odbora Zhao Jinjuna.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić prima izaslanstvo Skupine austrijsko-hrvatskog prijateljstva u Nacionalnom vijeću (zastupničkom domu) austrijskog parlamenta. Izaslanstvo predvodi Oswald Klikovits.

SALZBURG - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se od 10. prosinca nalazi u zatvoru u Salzburgu, bit će u ponedjeljak ponovno izveden pred sutkinju zemaljskog suda u Salzburgu, koja bi trebala odlučiti o mogućem izručenju bivšeg predsjednika hrvatske vlade Hrvatskoj. Pod uvjetom da Sanader pristane na izručenje Hrvatskoj, što je dosad odbijao, on bi mogao biti uskoro izručen, ali i u tom slučaju izručenje ne bi uslijedilo odmah nego bi prije toga bila potrebna određena procedura.

ATENA - Dužnosnici Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda posjećuju Grčku kako bi dali svoju ocjenu o napretku Grčke u provedbi gospodarskih reformi, prije isplate sljedeće tranše paketa pomoći.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙