FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: Bin Laden s obitelji u kući živio pet godina

Autor: dmus
ISLAMABAD, 6. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Jedna od supruga Osame bin Ladena rekla je pakistanskim istražiteljima da je bivši vođa Al-Kaide s obitelji pet godina živio u kući u Abotabadu u kojoj su ga prošli tjedan ubili američki vojnici, rekao je u petak neimenovani pakistanski sigurnosni izvor.

Taj je dužnosnik rekao da je riječ o Amal Ahmed Abdulfattah, najmlađoj od triju Bin Ladenovih žena, koja je u napadu ranjena u nogu. Po njegovim je riječima ona istražiteljima rekla: "Tamo smo živjeli pet posljednjih godina".

Nakon što su američki vojnici odnijeli Bin Ladenovo tijelo iz kompleksa, pakistanske sigurnosne snage privele su između 15 i 16 ljudi, među kojima su bile njegove tri žene i nekoliko djece, rekao je taj dužnosnik.

I pakistanska vojska i obavještajna agencija ISI suočene su sa sve većim pritiskom da objasne kako je moguće da je Bin Laden neopaženo godinama živio duboko u teritoriju Pakistana. Vojska je priznala da je bilo obavještajnih propusta i naredila istragu oko toga.

"Nismo znali da se Osama bin Laden skriva u toj kući sve dok nismo priveli ove ljude koji su nam potvrdili da je on (Bin Laden) ubijen", rekao je drugi sigurnosni dužnosnik,

Istodobno je visoki pakistanski obavještajni izvor mjesnim novinarima rekao da su se Bin Laden i njegov zamjenik Ajman al-Zavahiri razišli prije šest godina zbog raspodjele novca, ali nije iznio ikakvih drugih pojedinosti.

(Hina) xdam ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙