FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bin Laden živio u pakistanskoj vili 5,6 godina

Autor: bcav
WASHINGTON, 3. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Osama bin Laden živio je pet do šest godina u vili u Pakistanu gdje su ga ubili američki specijalci, rekao je u utorak John Brennan, savjetnik za borbu protiv terorizma američkog predsjednika Baracka Obame.

"Posljednje informacije govore da je u vili živio posljednjih pet do šest godina i doslovce nije komunicirao ni s kim izvan vile. No, čini se da je tamo bio jako aktivan", rekao je Brennan televiziji CBS.

"I znamo da je on objavljivao video i audio snimke. Znamo da je bio u kontaktu s nekim visokim dužnosnicima Al Kaide", dodao je.

"Ono što sada pokušavamo utvrditi je u što je sve bio uključen posljednjih nekoliko godina, iskoristiti sve moguće informacije do kojih smo došli te nastaviti s naporima da uništimo Al Kaidu", istaknuo je Brennan.

Činjenica da je Bin Laden tako dugo živio u svojoj pakistanskoj vili navela je neke američke kongresnike da zatraže reviziju pomoći koju SAD daje Pakistanu za borbu protiv talibanske pobune.

Brennan je također naveo da SAD još razmatra hoće li objaviti fotografije i video snimke tijeka akcije u kojoj je ubijen vođa Al Kaide.

Upitan jesu li u operaciji zaplijenjeni kompjutori ili bilo kakvi dokumenti, Brennan je rekao da američke vlasti analiziraju materijale.

(Hina) xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙