FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks smanjio gubitak

Autor: tper
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Varaždinski Varteks je za prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje uspio napraviti pozitivne pomake u ukupnim rezultatima poslovanja, izvijestila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze.

Varteks je u prva tri mjeseca poslovao s gubitkom od 14,9 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 18,6 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje realizirani su u iznosu od 65 milijuna kuna i veći su za 3 posto.

Ukupan prihod realiziran je u iznosu od 68,6 milijuna kuna i 4,5 posto je manji u odnosu na prihode ostvarene u istom razdoblju lani, dok su ostvareni ukupni rashodi iznosili 83,5 milijuna kuna ili 7,7 posto manje.

Zbog usporedbe sa 2010., a vezano uz prihode iz tvrtke napominju da je sukladno planu restrukturiranja i reorganizacije kroz tvrtku kćer u vlasništvu Varteksa d.d., nakon prvog kvartala ove godine izdvojen segment B2B poslova (vid prodaje vezan uz područje korporativnog odijevanja i izradu odjeće za specijalne namjene).

Ukoliko se usporede ukupni podaci tog vida prodaje za prvo tromjesečje, ukupni prihodi od prodaje bili su veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine 20,3 posto, navodi se.

Izvoz je ostvaren u vrijednosti od 33,6 milijuna, kuna što je povećanje za 15,1 posto, a glavnina izvoza i dalje je realizirana na području zemalja Europske unije.

Iz Varteksa navode da je sukladno Integralnom planu poslovnog i financijskog restrukturiranja u prvom kvartalu prisutno daljnje smanjenje operativnih troškova, te se provode aktivnosti vezane uz financijsku konsolidaciju.

U tijeku je zatvaranje neprofitabilnih dijelova sustava te se nastavlja s reorganizacijom započetom u 2010. U skladu s tim u drugom kvartalu 2011. izdvajaju proizvodne pogone u tri zasebna pravna subjekta.

Pozitivni trendovi u prihodima od prodaje nastavljeni u prvom kvartalu 2011. rezultat su provedenih mjera u okviru Integralnog plana poslovnog i financijskog restrukturiranja, istaknuo je predsjednik Uprave Zoran Košćec. Dodaje da provode aktivnosti neophodne za daljnju stabilizaciju i razvoj poslovanja te očekuju i hitnu realizaciju programa u okviru modela C.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙