FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima Telekom u prvom kvartalu nastavio s dobrim rezultatima

Autor: tper
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Telekom tvrtka Optima Telekom je u prvom kvartalu zabilježila rast ukupnih prihoda za 5,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani i ukupni prihodi iznose 117,1 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Iz Optime ističu kako su u prvom tromjesečju zabilježili rast operativne dobiti za 18,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani i ona iznosi 17,8 milijuna kuna.

Nastavljen je i trend smanjivanja gubitka (EBT) koji je u prva tri mjeseca 2011. smanjen za 35,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje te sada gubitak iznosi 12,3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

"Rezultati iz prvog kvartala pokazuju kako Optima nastavlja s pozitivnim trendom poslovanja ponajviše zahvaljujući kvalitetnim promjenama u strukturi prihoda", ističu iz te tvrtke.

Navode i kako je najveći porast zabilježen je u segmentu internet usluga (ADSL) koje su porasle za 25,3 posto.

Broj korisnika OptiTV usluge porastao je za 163,3 posto te se broj korisnika popeo na 11.850.

Za 11,1 posto porastao je broj korisnika koji su direktno priključeni na mrežu Optima Telekoma (LLU) kojih sada ima 106.327.

Optima Telekom zabilježio je i rast broja poslovnih korisnika ponajviše zahvaljujući uvođenju nove usluge OptimaLAN ured.

Unatoč nepovoljnim tržišnim prilikama zbog krize Optima Telekom nastavio je s pozitivnim trendom poslovanja koji pokazuje kako je tvrtka na dobrom putu, ističe predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić i dodaje kako su uvjerljivo najjači alternativni telekom operater koji s pravom očekuje daljnje jačanje svoje tržišne pozicije.

U prvom tromjesečju broj potencijalno dostupnih priključaka u Optima Telekomu popeo se na 677.548 priključak, što predstavlja povećanje za 1 posto.

S više od 44,3 posto dostupnih priključaka, Optima Telekom je iznad benchmarka udjela alternativnih operatora na razvijenim tržištima, navodi se u priopćenju.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙