FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvečevo: dobit 947 tisuća kuna

Autor: tper
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Prehrambena industrija Zvečevo u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 947 tisuća kuna, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit bila 1,29 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Zvečeva ostvareni u iznosu od 39,8 milijuna kuna i manji su za 16,7 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su manji za 18,3 posto i iznose 38,59 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi kako je na domaćem tržištu ostvareno 72 posto prihoda, a na inozemnim tržištima 28 posto.

Glavna izvozna tržišta tvrtke su Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Slovenija, Jordan te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe.

Zvečevo je u prvom tromjesečju smanjilo i ukupne rashode, za 16,5 posto, na 38,9 milijuna kuna.

U prvom kvartalu nije bilo značajnih investicija, odnosno, investirano je 283 tisuće kuna u opremu i njezinu montažu, navodi se .

U tijeku je značajno ulaganje u Zvečevo Lasta Čapljina koje će se realizirati kupnjom opreme, a u matičnom društvu je u tijeku kupnja proizvodne linije vrijedne oko 2,7 milijuna eura, navodi se u izvješću.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙