FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna ekonomska konferencija u Bolu od 26. do 28. svibnja

Autor: dmar
ZAGREB, 4. svibnja 2011. (Hina) - U Bolu na Braču od 26. do 28. svibnja održat će se 9. međunarodna konferencija Izazovi Europe: Rast i konkurentnost - preokretanje trendova, na kojoj će sudjelovati ugledni međunarodni i domaći ekonomski stručnjaci, najavili su danas organizatori konferencije.

Posebni gost Međunarodne konferencije je Dani Rodrik, profesor međunarodne političke ekonomije na Harvardu, koji će u Bolu održati predavanje o tome što čini dobru ekonomsku politiku, zašto su neke vlade uspješnije od drugih, te koje su mogućnosti gospodarskog rasta u budućnosti.

Rodrik je među najpoznatijim ekonomistima današnjice, dobitnik je mnogih nagrada i počasnih doktorata, često ga citiraju ugledni svjetski mediji, a mnoge vlade i međunarodne organizacije zovu ga za savjetnika. Autor je više knjiga, među kojima se ističe "Je li globalizacija otišla predaleko" (1997. godine) koja je proglašena najvažnijom ekonomskom knjigom desetljeća.

Ove godine u središtu pozornosti konferencije bit će pitanja konkurentnosti i gospodarskog rasta, najavio je dekan splitskog Ekonomskog fakulteta Branko Grčić.

O tome će na okruglom stolu raspravljati ministrica financija Martina Dalić, profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ivo Bičanić, ravnateljica Ekonomskog instituta Sandra Švaljek, glavna ekonomistica Svjetske banke za Hrvatsku Sanja Mađarević Šujster i predstavnici velikih domaćih tvrtki kao što su Končar, Elektrokontakt, T-HT, Agrokor i Ina.

Osim toga, na konferenciji će sudjelovati i drugi ugledni stručnjaci, poput američkog makroekonomista Paula Davidsona, koji je najavljen kao "najveći živi postkejnzijanac", glavnog ekonomista Svjetske banke Branka Milanovića i Roberta M. Granta, profesora strategijskog managementa s milanskog Bocconi sveučilišta.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu po deveti put organizira međunarodnu konferenciju Izazovi Europe. Riječ je o nastavku konferencije Poduzeće u tranziciji koju je Fakultet počeo organizirati 1995. godine, a na kojoj je dosad predstavljeno više od 1000 znanstvenih radova autora iz više od 40 država svijeta.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙