FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fuchs opovrgnuo tvrdnje sindikata Preporod o diskriminaciji

Autor: agrb
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs opovrgnuo je danas tvrdnje Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod da je u kolektivnim pregovorima o osnovnom školstvu ministarstvo diskriminiralo taj sindikat u odnosu na Sindikat hrvatskih učitelja.

Sindikat Preporod bio je jednako tretiran kao Sindikat hrvatskih učitelja, na isti je način bio pozvan na potpisivanje ugovora i sve je u vezi ta dva sindikata i kolektivnih pregovora bilo napravljeno potpuno isto, ustvrdio je Fuchs.

Čelnik Sindikata "Preporod" Željko Stipić jučer je ocijenio neprihvatljvim što su sindikalni čelnici telefonski, umjesto službenim dopisom, pozvani na potpisivanje u ministarstvo, pa je Glavnom vijeću Preporoda onemogućeno da se očituje o kolektivnom ugovoru, te je otvorenim pismom od predsjednice vlade zatražio opoziv ministra Fuchsa i državnog tajnika Stipe Mamića.

Fuchs nije želio govoriti o tome zašto Preporod ustraje u prijeporima s ministarstvom, naglasivši da "ako je nekome stalo do zajedničke dobre komunikacije, onda se tako treba i ponašati".

Komentirajući štrajk lektora i viših lektora na zagrebačkom Filozofskom fakultetu nezadovoljnih svojim statusom i koeficijentima, Fuchs je rekao da se vrlo intenzivno radi na tome te će se danas poslijepodne sastati s dekanom Damirom Borasom.

Svi očekujemo rješenje problema, no sada je vrlo teško mijenjati pojedine koeficijente, ustvrdio je Fuchs. Upravo zbog toga u prijedlogu novih zakona nalazi se rješenje, ta se situacija treba prebroditi do donošenja novih zakona u kojima su predviđene tri kategorije lektora, dodao je.

Po njegovim riječima, time se želi jasno razgraničiti status lektora određen prije sedamnaest godina, kada su se lektori koji aktivno sudjeluju u izvođenju nastave na neki način poistovjetili s lektorima koji rade isključivo na lektoriranju tekstova.

Ministar Fuchs te je izjave novinarima dao prigodom konferencije "Jedinstvo uz pomoć znanja - zajedno do konkurentnije Hrvatske" koja se održava danas u Ministarstvu.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙