FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: prosvjednici spriječili rušenje platana

Autor: vhor
KARLOVAC, 2. svibnja 2011. (Hina) - Početak radova na rekonstrukciji kanalizacije u Ulici Vladimira Nazora u Karlovcu, zbog čega se mora posjeći drvored stoljetnih platana, spriječili su rano jutros prosvjednici koji su stali pred strojeve.

S njima je razgovarao gradonačelnik Damir Jelić te im je obećao da će odgoditi radove i sazvati novi sastanak na kojem će biti i predstavnici projektanata i tvrtaka "Zelenilo" i "Vodovod i kanalizacija".

Gradonačelnik Jelić rekao je da je kanalizacija ispod Nazorove ulice toliko propala da je pitanje vremena kada će se cesta urušiti, kao što se urušila prije rekonstrukcije obližnjega kružnog toka. Obećao je da će sa stručnjacima razmotriti sve argumente prosvjednika te podsjetio da će se nakon radova zasaditi novi drvored.

Prosvjednik Davor Petračić, inače inženjer građevinarstva i ovlašteni projektant, rekao je gradonačelniku Jeliću da se izmjenom projekta mogu spasiti platane i položiti druga cijev za odvojeno prikupljanje oborinskih voda. Tako se ubuduće, dodao je, neće trebati opet kopati i uništavati drvored - stari ili novi. Ustvrdio je da je intencija novog sustava za pročišćavanje otpadnih voda koji se gradi u Karlovcu, vrijednog 36 milijuna eura, odvojeno prikupljanje otpadnih voda. Na pročistač bi išle samo fekalne vode, a oborinske kao nezagađene u vodotokove jer će inače cijena pročišćavanja biti neodrživa, ustvrdio je Petračić.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙