FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavom "Revizor" počinje projekt "Kazalištem po korupciji"

Autor: agrb
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Predstavom "Revizor", komedijom o korupciji, pohlepi i bahatosti, u subotu, 7. svibnja, počinje projekt "Kazalištem po korupciji", koji provodi Transparency International Hrvatska u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih (ZKM) i Dubrovačkim ljetnim igrama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ZKM-u.

Transparency International Hrvatska godinama se bavi time kako u našoj zemlji smanjiti korupciju, no kako rezultati nisu zadovoljavajući kao još jedna aktivnost udruge pokrenut je projekt "Kulturom po korupciji", rekao je Zorislav Antun Petrović, koordinator programa.

Podsjetio je kako su dosad u sklopu tog programa ostvareni projekti "Kinom po korupciji", u suradnji s Motovun Film Festivalom na čijem je prošlogodišnjem otvorenju prikazan francuski film "U početku" kojemu je dodijeljena Nepotkupljiva nagrada, dok je u suradnji s izdavačkom kućom V.B.Z. objavljena knjiga "Ispod stola - najljepše antikorupcijske priče" skupine autora.

Svojim programima ZKM je proteklih godina nastojao upozoravati na bitne društvene probleme, jer su kazališta, iako nemaju ulogu kakvu imaju šezdesetih, dužna postavljati pitanja društvu u kojemu živimo, ocijenila je ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč.

Najavila je da je ulaz na predstavu "Revizor", koja je koprodukcija ZKM-a i Dubrovačkih ljetnih igara, besplatan, a ulaznice se podižu na blagajni kazališta dva sata prije početka predstave.

Osim 7. svibnja u Zagrebu i još jednom u lipnju, predstava će u okviru projekta "Kazalištem po korupciji" igrati 26. svibnja u Rijeci, a želja je da igra u svim većim gradovima dodala je Vrgoč.

Ivica Prlender, intendant Dubrovačkih ljetnih igara, koproducent predstave, podsjetio je da je "Revizor" imao premijeru na tom festivalu u kolovozu prošle godine, a s obzirom da ju je ZKM prilagodio i za zatvorenu scenu, ona se može izvoditi i u ostalim gradovima.

Predstavu je režirao Jernej Lorenci, a glume Vilim Matula, Nina Violić, Karla Brbić, Jadranka Đokić, Sreten Mokrović, Doris Šarić-Kukuljica, Filip Nola, Robert Ugrina, Miha Bezeljak, Jan Kerekeš i Edvin Liverić. Premijera u ZKM-u bila je 5. veljače ove godine.

Projekt financijski podupiru tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Siemens Hrvatska.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙