FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bin Laden ubijen u dramatičnoj noćnoj akciji

Autor: mtro
ABOTABAD, 2. svibnja 2011. (Hina) - Osama bin Laden i još četvero ljudi ubijeno je u dramatičnoj noćnoj akciji operativaca CIA-e i američkih specijalnih snaga, uz pakistansku logističku pomoć, na prebivalište vođe Al-Kaide u velikoj kući u blizini škole za obuku pakistanske vojske u Abotabadu, na sjeveroistoku Pakistana, javljaju agencije, pozivajući se na obavještajne izvore i stanovnike.

"Nedugo iza ponoći, veliki broj komandosa okružio je palaču. Tri helikoptera su letjela iznad nje. Netko iz palače je uzvratio vatru", rekao je jedan od stanovnika Abotabada za Reuters.

Po obavještajnim izvorima, u akciji je ubijen i jedan od Bin Ladenovih sinova i dvojica kurira Al-Kaide. Akcija je trajala četrdesetak minuta. Nitko od američkih vojnika ili operativaca nije stradao. Jedan od pakistanskih helikoptera srušio se, ali zbog mehaničkog kvara. Poginuo je pilot, tvrde pakistanski mediji.

Pakistanska televizija Express 24/7 prikazala je Bin Ladenovo tijelo, prostrijeljene glave.

Otkriće da se Bin Laden skrivao u Pakistanu, živeći u relativnom luksuzu svega 50 kilometara sjeverno od Islamabada sigurno će postaviti mnoga pitanja, ocjenjuje Reuters i naštetiti pakistanskom ugledu.

Taj kompleks izgrađen je prije pet godina, ali američki obavještajci zasad ne znaju koliko je najtraženiji čovjek na svijetu tamo boravio, a bio je ograđen visokim zidom i bodljikavom žicom. Prve informacije o mogućoj nazočnosti Osame bin Ladena u toj palači datiraju iz rujna 2010. godine.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙