FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođen skup na Rivi

Autor: pgas
SPLIT, 1. svibnja 2011. (Hina) - Za danas najavljeni prosvjedni skup na splitskoj Rivi pod nazivom "Proklet bio tko je izdao domovinu" odgođen je do daljnjeg zbog, kako su izvjestili organizatori, loših vremenskih uvjeta jer je padala kiša te nije bilo moguće postaviti razglas.

Ispred pozornice na Rivi okupilo se nekoliko desetaka posjetitelja, a organizatori su umjesto skupa organizirali konferenciju za novinare.

"Isključivi razlog odgađanja današnjeg skupa su loši vremenski uvjeti", rekao je organizator skupa bivši predsjednik kaštelanske Hvidre Željko Strize. Suorganizatori odgođenog skupa bili su novoutemeljena Akcija za bolju Hrvatsku te Udruga branitelja 1990.-1996. i politički pokret "Hrast".

Prof. Josip Jurčević iz "Hrasta" je izjavio kako je namjera današnjeg skupa na Rivi bila, osim protivljenja nepravomoćnoj haaškoj presudi generalima i Gotovini i Markaču i okupljanje raznih grupacija koje su se odlučile suprostaviti svemu što se događa u Hrvatskoj i koje će na parlamentarnim izborima nastupiti sa zajedničkom nacionalnom listom.

Na skupu koji ćemo na Rivi održati u sljedeća dva tjedna izaći ćemo s jasnom političkom porukom objedinjavanja svih hrvatskih snaga na sljedećim parlamentarnim izborima kako bi se prekinulo propadanje hrvatske države i društva, kazao je Jurčević. Dodao je kako zajednička nacionalna lista računa na 60 posto šutljivog biračkog tijela.

Upitan kako komentira današnji slab dolazak na prosvjed, Jurčević je kazao da razumije građane koji po „nemogućim vremenskim uvjetima“ nisu došli, te da je zbog vremenskih neprilika danas u Splitu otkazan i prvosvibanjski skup na Marjanu.

Dopredsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Mario Slaviček je izjavio kako „hrvatski puk sada mora ustati i pokušati promijeniti ovu situaciju“, te da je nužno „buđenje nacionalne svijesti i buđenje branitelja od kojih neki šute zbog privilegija koje imaju“.

Dr. Natko Kovačević je zamjerio hrvatskim medijima što izbjegavaju izvješćivati o štrajku hrvatskih branitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, koji su ondje od 18. travnja, te da štrajk Tomislava Nikolića u Beogradu, ima deleko veći medijski prostor nego naši dragovoljci na Trgu bana Jelačića.

Na konfernciji za novinare je govorila i umirovljena splitska novinarka Marija Erceg koja je rekla da će se uključiti u rad Akcije za bolju Hrvatsku te je zamjerila hrvatskoj premijerki i predsjedniku Republike što nakon nedavne haaške presude hrvatskim generalima, poručili kako je bolje „da se ne prosvjeduje“.

„Splitska Riva, zagrebački Trg bana Jelačića i svi gradovi u Hrvatskoj treba da se tresu zbog te presude jer to je i presuda Franji Tuđmanu kojeg se nisu dokopali živog“, kazala je Erceg.

Petar Janić Tromblon je kritizirao izjave premijerke Kosor u kojim ona, po njemu, obećava da će se ulaskom Hrvatske u EU „ispuniti svih zahtjevi hrvatskih branitelja“.„Ja se toga odričem jer onda gubimo hrvatski suverenitet, a ja za to nisam ratovao i branio Hrvatsku“, kazao je Tromblon.

Po završetku konferencije za novinare u Split je stigao predsjednik Akcije "Za bolju Hrvatsku" Željko Sačić kojemu se, kako se doznaje, na putu u Split pokvario automobil.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙