FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO odbacio Gadafijevu ponudu primirja i pregovora

Autor: sdje
BRUXELLES, 30. travnja 2011. (Hina/Reuters) - NATO je u subotu odbacio ponudu primirja i pregovora libijskog vođe Moamera Gadafija odgovarivši da će zapadne zemlje nastaviti sa zračnim napadima na snage vlade u Libiji dok su god ugroženi civili.

"Želimo vidjeti djela, a ne riječi", rekao je dužnosnik NATO-a agenciji Reuters. "NATO će nastaviti s vojnim operacijama dok ne prestanu svi napadi i prijetnje protiv civilnog stanovništva, dok se sve Gadafijeve snage ne vrate u svoje vojarne i dok ne bude omogućen nesmetan pristup humanitarnoj pomoći svim ljudima kojima treba", rekao je taj dužnosnik.

"Libijski režim već je nekoliko puta objavljivao prekid vatre i unatoč tome nastavljao s napadima gradova i civilnog stanovništva... Prekid vatre mora biti uvjerljiv i verificiran", prenosi agencija neimenovanog dužnosnika.

U sjedištu Sjevernoatlantskog saveza odbili su komentirati da li su spremni primiti Gadafijeve izaslanike na pregovore i da li su već počeli prvi kontakti u vezi s pregovorima, javljaju agencije.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙