FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija smijenila Anatolija Perminova

Autor: kgab
MOSKVA, 29. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Nakon nekoliko neuspješnih satelitskih lansiranja, Rusija je imenovala novog šefa svemirske agencije, javlja ruski tisak u petak.

Anatolij Perminov(65), čelnik svemirske agencije Rokomosov od 2004. godine, prisilno je umirovljen u petak, izjavio je glasnogovornik ruske vlade, te dodao kako je predsjednik vlade Vladimir Putin imenovao bivšeg ministra obrane Vladimira Popovkina kao njegova nasljednika.

Glasine kruže kako je Perminov potkradao agenciju od prosinca, kada je Rusija izgubila tri vrijedna high-tech navigacijska satelita GLONASS u neuspješnom lansiranju koje je spriječilo planove Kremlja za konkuriranje američkom GPS sistemu.

Dva visoka svemirska dužnosnika bila su otpuštena nakon lansiranja. Dužnosnici su umirovljeni u šezdestpetoj godini, što je vrlo rano za agenciju.

Perminov će odstupiti samo nekoliko tjedana nakon predsjedanja na pedesetoj obljetnici ruske pobjede u utrci za prvog čovjeka u svemiru, sa sovjetskim kozmonautom Jurijem Gagarinom u travnju 1961. godine.

(Hina) xlzri/xnab ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙