FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mesić čestitao Međunarodni dan plesa

Autor: dpos
ZAGREB, 28. travnja 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić uputio je danas u ime ministarstva kulture i u svoje ime čestitke hrvatskoj plesnoj zajednici u povodu obilježavanja Međunarodnog dana plesa, priopćeno je iz ministarstva.

Naši plesni festivali i mnoge plesne koprodukcije već godinama rječito govore o izvrsnosti te umjetničke discipline koja se visoko vrjednuje na europskoj i svjetskoj plesnoj sceni, ističe se u poruci ministra Mesića.

Iza klasičnog baleta i suvremenog pokreta stoje desetljeća kontinuiteta brojnih naraštaja plesača, koreografa i pedagoga. Njihovi mnogi uspjesi, a najviše stvaralački potencijal i inventivnost, vrlo su važni za hrvatsku umjetnost i kulturu, kao i za njezinu međunarodnu afirmaciju Hrvatske. Sloboda, jedan od imperativa plesa, njegova univerzalna komunikacija i sveprisutno istraživanje novih modela umjetničkog izražavanja, već po definiciji ples čine živom materijom, kaže se, među ostalim, u čestitki kojom je ministar Mesić svima koji sudjeluju u proslavi toga dana zaželio puno uspjeha i novih umjetničkih izazova.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙