FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak poticajne politike Feda ohrabrio europske ulagače

Autor: neba
LONDON, 28. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, prateći rast na Wall Streetu i azijskim burzama, nakon što je Fed nagovijestio da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.153 boda, nakon što je jučer porastao 0,3 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

Cijene dionica rastu zahvaljujući jučerašnjim porukama iz američke središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku kako bi potaknula rast gospodarstva.

Pozitivno na tržište djeluje i nastavak niza boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata kompanija i banaka.

Jutros je cijena dionice Deutsche banke skočila 3,5 posto, jer su rezultati najveće njemačke banke nadmašili očekivanja analitičara.

U fokusu ulagača bit će danas i prva procjena američkog bruto domaćeg proizvoda za proteklo tromjesečje, koja će biti objavljena poslijepodne.

Očekuje se usporavanje rasta gospodarstva. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je američki BDP u prvom kvartalu porastao 2 posto na godišnjoj razini, dok je u četvrtom tromjesečju prošle godine skočio 3,1 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros porastao 1,6 posto, na 9.849 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙