FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović i Van der Linden o hrvatskom putu u EU

Autor: vmrs
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je predsjednika nizozemskog Senata Renea van der Lindena, s kojim je razgovarao o hrvatskom putu u Europsku uniju te o suradnji Hrvatske s drugim državama regije, priopćeno je u srijedu iz ureda predsjednika.

Predsjednik nizozemskog Senata ukazao je na potrebu ubrzavanja reformi koje još predstoje kako bi se dovršio proces pregovaranja te istaknuo područje gospodarstva u kojem treba učiniti sve da se olakša put stranim ulaganjima, kaže se u priopćenju i dodaje da se nizozemski dužnosnik založio za oštar obračun s korupcijom te potpunu provedbu cjelokupnog zakonodavnog okvira u praksi.

Van der Linden je izrazio zadovoljstvo rezultatima približavanja i suradnje država u regiji te se založio i za dovršetak procesa povratka izbjeglica, stoji u priopćenju.

Predsjednik Josipović informirao je predsjednika nizozemskog Senata o posljednjim postignućima u provedbi programa borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije te o reformi pravosuđa.

Razgovaralo se i o povratku izbjeglica te o suradnji Hrvatske s Međunarodnim sudom u Haagu.

Predsjednik Josipović izrazio je očekivanje da će proces provedbe posljednjih obaveza iz pregovora biti pozitivno ocijenjen te da će Hrvatska završiti pregovore prema očekivanjima, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙