FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogometni sudac Marić od SN-a traži 300.000 kuna

Autor: mvra
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Parnica u kojoj nogometni sudac Bruno Marić od Sportskih novosti traži 300.000 odštete zbog tvrdnje da je dio nogometne mafije nastavljena je danas na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu svjedočenjem glavnog urednika tuženog dnevnika Roberta Šole koji je priznao da nije dobio nijedan dokument koji bi potvrdio da je Marić uključen u nogometnu mafiju.

Šola je rekao da je za Robina Bokšića, koji je tvrdio da je Marić namještao utakmice, znao da je Uefin istražitelj jer mu je pokazao posjetnicu i vjerodajnicu i jer mu je to potvrdio netko iz Uefe.

Zastupnik Sportskih novosti Zvonimir Hodak rekao je za Hinu da je Bokšić u to vrijeme bio Uefin dužnosnik, da njegovu vjerodajnicu nikad nitko nije osporio i da je dnevnik prenio samo ono što je njemačka policija preko Bokšića dala u javnost.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj kazao je, pak, da novine ne smiju optuživati da je netko lopov i mafijaš dok se to ne dokaže pravomoćnom presudom, već da se može govoriti o sumnji u takvo ponašanje. Sucu je predao pismo voditelja Uefine pravne službe u kojemu, po njegovim riječima, stoji da ta nogometna organizacija nikad nije vodila postupak protiv Marića i da ne posjeduje dokumente koji bi doveli u pitanje Marićevo poštenje.

Gredelj tvrdi da je Mariću trajno oduzeto ustavno pravo na poštovanje ugleda, časti i dostojanstva. "Kad se jednom napisi nađu na internetu, prate vas do kraja života", kazao je Gredelj, koji od suda očekuje da se pri izricanju kazne to uzme u obzir.

Nastavak parnice zakazan je za 11. srpnja. Gredelj očekuje da bi tada mogla biti zaključena rasprava.

Osim Sportskih novosti Marić tuži Večernji list i Slobodnu Dalmaciju.

Prvotno je odustao od tužbe zbog klevete protiv Šole, pošto je glavni urednik Sportskih novosti rekao da ga je izmanipulirao navodni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je tvrdio da je jedna od namještenih bila i prva finalna utakmica kupa 2009. između Dinama i Hajduka, koju je sudio Marić.

Njegov odvjetnik je najavio da će sutra podnijeti tužbu protiv Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) jer mu ne želi dostaviti korespondenciju s Uefom.

"Želimo utvrditi je li HNS pozvao Bokšića u Hrvatsku ili je on pozvao sam sebe, kako tvrdi predsjednik HNS-a Vlatko Marković", kazao je Gredelj, ustvrdivši da su mu u Uefi rekli da je Bokšić poslan na zahtjev HNS-a. To bi, kaže, značilo da je HNS lažno izvijestio javnost.

Dokumenti su mu, kaže, potrebni, kako bi prije podnošenja tužbe protiv Uefe utvrdio razinu odgovornosti Uefe i HNS-a. Gredelj je, naime, zbog napisa protiv Marića bio najavio tužbu protiv Uefe od koje će, ako ne objavi javnu ispriku, potraživati milijun eura.

(Hina) xmvr yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙