FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu sinoć je svečanom akademijom proslavljen stoti rođendan Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Svečana obljetnica slavila se na datum kada je prije 100 godina u jednoj pivnici na Cvjetnom trgu u Zagrebu osnovan Prvi hrvatski građanski športski klub. Građanski je živio do 4. lipnja 1945. kada je komunistička vlast raspustila sve hrvatske klubove, a umjesto Građanskog utemeljeno je tada Fiskulturno društvo Dinamo. Za razliku od nedavne proslave stotog rođendana Hajduka, kojeg je burno proslavila cijela Dalmacija, Dinamo se odlučio na minimalistički pristup i 'recesijsku varijantu'. Možda i zato što u javnosti još uvijek traju rasprave o datumu Dinamova rođenja. Prvi se za govornicom pojavio predsjednik kluba Mirko Barišić koji se osvrnuo na prošlost kluba istaknuvši kako su 'modri' često bili pod velikim pritiskom politike i žrtve nasilja, dodavši kako je Dinamo uvijek bio hrvatska nogometna institucija i hrvatski simbol, dok je gradonačelnik Milan Bandić iskazao dvije velike želje - vratiti navijače na tribine i novi moderni stadion. Dinamova proslava je završila izlaskom nekoliko generacija kluba na pozornicu. Prvi su se ukazali kadeti i juniori, pa seniorski sastav, zatim generacija iz '82 predvođena Zlatkom Kranjčarom, Markom Mlinarićem i trenerom Miroslavom Blaževićem, a kao vrhunac i članovi generacije '67 koja je u Zagreb donijela jedini europski trofej, Kup velesajamskih gradova predvođena Zambatom i Lamzom.

GELSENKIRCHEN - U prvoj polufinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka Manchester United je u utorak kao gost na stadionu Arena AufSchalke u Gelsenkirchenu svladao Schalke sa 2-0 (0-0), te praktički osigurao prolazak u finale koji će se igrati na Wembleyu 28. svibnja. Gosti iz Manchestera dominirali su tijekom čitavog dvoboja, nizali su prilike, a za to što nisu ostvarili i uvjerljiviju pobjedu najzaslužniji je vratar Schalkea Manuel Neuer. Ipak, u 67. minuti Wayne Rooney je izvrsnom okomitom loptom "rasparao" obranu Schalkea, a Ryan Giggs je udarcem kroz noge napokon uspio svladati Neuera. Samo dvije minute potom gosti su poveli sa 2-0, ovoga je puta loptu iza obrane domaćih poslao je Hernandez, a ulogu strijelca preuzeo je Rooney. Uzvratna utakmica igrat će se 4. svibnja na Old Traffordu u Manchesteru.

MADRID - Šutljivi trener Barcelone Pep Guardiola, koji je dosad izbjegavao verbalne sukobe sa trenerom Reala Joseom Mourinhom, napokon je odlučio odgovoriti, istaknuvši kako ne želi sudjelovati u Mourinhovoj igri stalnih insinuacija. "U press sobi Mourinho je kralj, ja tu nemam šanse. Također, nemam namjeru sudjelovati u toj njegovoj igri stalnih insinuacija. Kad igram protiv njega trudim se naučiti samo ono što vidim na travnjaku, a izvan toga ne želim ništa učiti od njega. Izvan terena on je pobjednik, ali u srijedu u 20.45 sati srest ćemo se na travnjaku, pa ćemo onda vidjeti tko će biti pobjednik", izjavio je Guardiola na konferenciji za novinare dan uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka na madridskom stadionu Santiago Bernabéu. "Ako Mourinho misli da se ja stalno žalim na suce, to je njegovo pravo, ja tu ništa ne mogu. Ponavljam da ni na koji način nisam umanjio pobjedu Reala u finalu Kupa kralja govoreći o sucima, moje su riječi krivo protumačene u medijima. Podsjećam da je on bio pomoćmi trener u Barci početkom 90-tih dok sam ja još bio igrač. Iz tog razdoblja poznajemo se četiri godine, i mislim da se dobro poznajemo. Stoga, kad takva osoba više vjeruje onome što je pročitao u novinama, negoli meni, onda to ostavlja gorak okus u ustima", zaključio je trener Barcelone Pep Guardiola.

MADRID - Uoči današnje prve polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka u gostima kod Real Madrida, trener Barcelone Pep Guardiola ima puno problema sa ozlijeđenim igračima, a najveći je izostanak "playmakera" Andresa Inieste, koji se nije uspio oporaviti od ozljede. Drugi veliki problem je pozicija lijevog braniča. Već ranije je ostao bez Erica Abidala koji je operirao tumor na jetrima, prošlog tjedna Brazilac Adriano je ozljedio butni mišić, a sada je ostao i bez Maxwella, koji je u subotu na prvenstvenoj utakmici protiv Osasune ozlijedio prepone. Izvan stroja je i napadač Bojan Krkić, a neizvjestan je nastup stopera Gabriela Milita. Na upit tko će zamijeniti Iniestu, te popuniti poziciju lijevog braniča, Guardiola je odgovorio: "Možda Puyol, ili Mascherano, ili možda Andreu Fontas (21-godišnji branič koji je odigrao samo dvije utakmice u posljednje dvije godine). No, u jedno možete biti sigurni, protiv Reala ćemo imati 11 igrača na terenu".

VANCOUVER - Najbolja momčad osnovnog dijela američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) Vancouver Canucksi u prvom je krugu doigravanja izbacila prošlogodišnje prvake Chicago Blackhawkse svladavši ih u odlučujućoj sedmoj utakmici u svojoj Rogers Areni sa 2-1 u produžetku. U nevjerojatno uzbudljivoj seriji Vancouver je imao vodstvo od 3-0 u pobjedeama, ali je Chicago uspio izjednačiti i izboriti sedmu utakmicu u kojoj su uzbuđenja dosegla vrhunac. Vancouver je poveo pogotkom Alexandrea Burrowsa (2:43) početkom utakmice, te je tu prednost uspješno održavao do pred sam kraj dvoboja. No, kapetan Chicaga Jonathan Toews (58:04) uspio je izjednačiti samo 1:56 minuta prije kraja i to u trenucima kada je njegova momčad imala igrača manje na ledu. Ipak, junak susreta postao je Burrows postigavši pobjednički pogodak nakon 5:22 minuta igre u produžetku. Prošlogodišnji finalisti Philadelphia Flyersi uspjeli su proći u drugi krug svladavši u sedmoj utakmici Buffalo Sabrese sa 5-2, dok je omjer u ogledu Boston Bruinsa i Montreal Canadiensa izjednačen na 3-3 nakon što su Canadiensi u svom Bell Centeru u šestoj utakmici bili uspješniji sa 2-1.

ISTOK:

Montreal - Boston 2-1

(omjer je izjednačen na 3-3)

Philadelphia - Buffalo 5-2

(Philadelphia je pobijedila sa 4-3)

ZAPAD:

Vancouver - Chicago 2-1 - produžetak

(Vancouver je pobijedio sa 4-3)

NEW YORK - Rezultati prvog kruga doigravanja košarkaške NBA lige (igra se na 4 pobjede):

Orlando Magic - Atlanta Hawks 101:76

(Atlanta vodi 3:2 u pobjedama)

Chicago Bulls - Indiana Pacers 116:89

(Chicago se je plasirao u drugi krug sa 4:1 u pobjedama)

Los Angeles Lakers - New Orleans Hornets 106:90

(Lakersi vode 3:2 u pobjedama)

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙