FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladineo ponovno uhićen

Autor: sobr
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo ponovno je uhićen, devet dana nakon što je izašao iz istražnog zatvora u kojem je bio od početka studenoga prošle godine zbog navodne umiješanosti u aferu Fimi media i pogodovanje tvrtki "Odlagalište sirovina" na štetu Fonda.

Od njegovog branitelja Milenka Umičevića doznaje se da je Mladineo uhićen jutros i da mu je policija pretražila stan.

"Očekujem poziv iz USKOK-a, gdje bi mog branjenika trebali dovesti na ispitivanje", rekao je Hini Umičević koji kaže da se Mladineo sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, no ne zna o kojem slučaju je riječ.

U MUP-u se, pak, doznaje da policija provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba, no o pojedinačnim uhićenjima te broju i identitetu osumnjičenih nisu željeli govoriti.

U USKOK-u također ništa ne žele reći jer, kako je rekao glasnogovornik Vuk Đuričić, o predmetima u tijeku nemogu govoriti.

Neslužbeno se doznaje da su uhićene još tri osobe među, da je sa slučajem povezana varaždinska tvrtka BBS te da se osumnjičene tereti da su se udružili u grupu koja je fiktivno prikazivala otkup PET ambalaže, a ustvari je izvlačila novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

USKOK protiv Mladineo vodi istragu od početka studenoga prošle godine kada je uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Nakon gotovo šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu pušten je na slobodu uoči uskršnjih blagdana, 18. travnja. Kao mjera opreza određena mu je zabrana kontaktiranja svjedoka koji još nisu ispitani u drugoj istrazi, onoj o poslovanju Fonda s tvrtkom "Odlagalište otpada", čiji je vlasnik Miho Zrnić Marinović još u istražnom zatvoru. Mladineo je osumnjičen da je oštetio Fond u korist tvrtke Zrnića Marinovića, koje je navodno nezakonito zaradilo gotovo 11 milijuna kuna.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙