FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Uskrs u zadarskoj katedrali

Autor: barn
ZADAR, 24. travnja 2011. (Hina) - Uskršnje misno slavlje u zadarskoj katedrali Svete Stošije danas je predvodio nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić koji je ustvrdio da je Uskrs "blagdan nad blagdanima i svetkovina nad svetkovinama".

"Krisovo uskrsnuće je predmet vjere, vjere koja nadilazi ljudske moći, te zahvat samoga Boga u našu zemaljsku stvarnost i upravo je zato Uskrs kamen temeljac apostolskog naviještanja", kazao je nadbiskup Puljić.

"I evo već 14 stoljeća ovim podnebljem hrvatski puk pjeva 'Kraljice neba, raduje se', a znamo što se sve događalo i kakve su sve vojske prolazile ovim prostorima samo da se vjera zatre i narodni spomen izbriše", rekao je, dodavši da su "naši očevi ustrajali u svim burama i olujama i ostali vjerni crkvi i Isusu Kristu".

"Na početku trećeg tisućljeća crkva zadarska propovijeda i svjedoči - uskrsnuo je aleluja! I mi od te vjere i danas živimo", zaključio je u propovijedi nadbiskup zadarski, čestitajući Uskrs i prvim gostima iz Italije, Engleske, Njemačke i Austrije.

(Hina) xbarn yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙