FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 14. travnja

Autor: vmrs
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 14. travnja.

BERLIN - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u četvrtak i petak u Berlinu na sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO-a. Uz radne sastanke s ministrima i šefovima izaslanstava zemalja članica NATO-a, ministar Jandroković sudjelovat će i na sastancima ministara vanjskih poslova NATO-a s partnerima koji sudjeluju u operacijama u Libiji, te s ministrima zemalja nečlanica koje sudjeluju u operaciji ISAF, kao i na sastancima Komisije NATO-Gruzija, Komisije NATO-Ukrajina te Vijeća NATO-Rusija. Tijekom boravka u Berlinu, na marginama ministarskog sastanka NATO-a, ministar Jandroković održat će i bilateralne susrete tijekom kojih će biti govora o hrvatskim pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji.

BRUXELLES - Drugi dan boravka predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića na Zajedničkom parlamentarnom sastanku s temom "Zapadni Balkan-prema integriranijoj Europi".

BRUXELLES - Mađarski premijer Viktor Orban održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o rezultatima dosadašnjeg mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Mađarska prvih šest mjeseci ove godine predsjeda EU-om.

KAIRO - Arapska liga održat će konferenciju o Libiji na kojoj će sudjelovati glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon i visoka povjerenica Europske unije za vanjsku politiku Catherine Ashton.

PEKING - Sastanak na vrhu zemalja Brics-a, brzorazućih svjetskih gospodarstava. Predsjednici Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike najviše će pažnje posvetiti financijskim i gospodarskim temama, ali će se razgovarati i o stanju u Libiji.

SKOPLJE - Makedonski parlament donosi odluku o svom raspuštanju, čime će biti omogućeno da se prijevremeni parlamentarni izbori održe do 5. srpnja.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Renata Tomašević

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm/xdj ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙