FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija: 246 mrtvih u sukobima na sjeveru

Autor: vrad
KANO, 22. travnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje 246 ljudi je poginulo u sukobima kršćana i muslimana na sjeveru Nigerije, gdje su većina muslimani, nakon pobjede kršćanina Goodlucka Jonathana na predsjedničkim izborima, izvijestila je nevladina udruga Kongres za građanska prava.

Udruga, koja se poziva na mrežu mjesnih koordinatora, već je bila izvijestila o više od 200 poginulih.

Nigerijske sigurnosne snage bile u su petak u stanju pripravnosti, nekoliko dana uoči izbora za federalne guvernere kako bi spriječile nastavak pobune koja je izbila nakon predsjedničkih izbora 16. travnja.

Vlasti nisu htjele potvrditi taj broj ni dati bilo kakve podatke o stradalima zbog straha da ne potaknu sukobe kršćana i muslimana, osobito na sjeveru zemlje s muslimanskom većinom.

Izbori za guvernere i za skupštine 28 država zakazani su za 26. travnja, ali je izborno povjerenstvo u četvrtak objavilo da se izbori odgađaju za 48 sati u dvjema sjevernim državama, Kaduni i Bošiju. Predsjednik izbornog povjerenstva Atahiru Džega rekao je da se nada kako će ta dvodnevna odgoda "pridonijeti smirivanju strasti i ojačati sigurnost u tim dvjema državama".

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙