FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni dragovoljci traže ukidanje Mesićeva ureda

Autor: ntod
ZAGREB, 21. travnja 2011. (Hina) - Nezavisni dragovoljci Hrvatski zatražili su danas od predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor da pokrene postupak ukidanja ureda bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, jer je, tvrde, kao svjedok tužiteljstva u Haagu i davanjem transkripata ugrozio nacionalne interese Republike Hrvatske.

"Tražimo odgovornost pred zakonom RH zbog izdaje i podnijet ćemo tužbu protiv gospodina Mesića i ostalih", stoji u današnjem priopćenju te udruge.

Nezavisni dragovoljci ističu i da se "teško mire s onima koji ga u ovom trenutku brane, to se odnosi na aktualnog predsjednika Ivu Josipovića."

Podsjećaju da su "upoznati s činjenicom da je Sabor donio zakon o posebnim pravima Predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti i to 16. travnja 2004., protivno članku 91 Ustava RH, te su njime povrijeđena ustavna prava na jednakost i ravnopravnost, kao i jednakost pred zakonom prema čl. 3 i 14 Ustava".

Mesiću zamjeraju i što tijekom dva mandata nikad nije stavio na sebe predsjedničku lentu, iako ju je, kažu, po zakonu bio dužan nositi na Dan državnosti, pri predaji priznanja, kod akreditiranja diplomatskih predstavnika i u drugim svečanim prilikama.

"Neprihvatljiva postupanja bivšeg predsjednika kroz dva mandata okrunjena su i ovom Haškom presudom hrvatskoj državi i svima nama", stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski Slavica Hruškar.

(Hina) pp/xntod yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙