FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković se sastao s francuskim ministrom u Parizu

Autor: dmus
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Državni tajnik Andrej Plenković susreo se u srijedu u Parizu s ministrom europskih poslova Francuske Republike Laurentom Wauquiezom s kojim je razgovarao o unaprijeđenju bilateralnih odnosa u svjetlu provedbe Strateškog partnerstva između Republike Hrvatske i Francuske Republike, potpisanog u srpnju 2010. godine, priopćeno je iz MVPEI-a.

Ministar Wauquiez je ponovio punu političku podršku Francuske završetku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, stoji u priopćenju.

Plenković je izvijestio o rezultatima Međuvladine konferencije, održane jučer u Bruxellesu, na kojoj su privremeno zatvorena poglavlja 11-Poljoprivreda i ruralni razvitak i 22-Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata, predstavivši i aktivnosti hrvatske vlade u cilju zatvaranja preostalih poglavlja, a osobito poglavlja 23-Pravosuđe i temeljna prava i okončanja pregovora do kraja lipnja ove godine, dodaje se.

Ponovio je stav Republike Hrvatske glede nepravomoćne presude Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u predmetu protiv hrvatskih generala Gotovine, Čermaka i Markača, a osobito o neprihvatljivosti kvalifikacije o "udruženom zločinačkom pothvatu" te je najavio pravne aktivnosti koje će Hrvatska oko toga poduzeti.

Wauquiez je, po priopćenju, istaknuo odmjerenu reakciju hrvatskih vlasti na presudu Međunarodnog kaznenog suda.

Tijekom boravka u Francuskoj državni tajnik Plenković razgovarao je i s glavnim tajnikom Tajništva za europske poslove Gillesom Briattom te sa savjetnicima za europske poslove predsjednika Sarkozyja Fabienom Reynaudom i Ericom Tallonom.

(Hina) xpp/xdam yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙