FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Violeta" otvorila tvornicu u Svetoj Heleni

Autor: dduk
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Tvrtka "Violeta" otvorila je u Svetoj Heleni pored Zagreba novu tvornicu higijenskih proizvoda u koju je uložila 12 milijuna eura.

Proizvodni pogon površine šest tisuća četvornih metara u rad je pustio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je rekao da je riječ o investiciji koja ima perspektivu te istaknuo zadovoljstvo zbog ulaganja u proizvodnju i otvaranje radnih mjesta.

U novoj tvornici će, prema riječima predsjednika Uprave "Violete" Petra Ćorluke, biti zaposlena 53 radnika, u razdoblju od dvije godine planira se udvostručenje broja zaposlenih, a za četiri godine trebalo bi ih biti 200.

U prvoj fazi "Violeta" će u Svetoj Heleni proizvoditi toaletni papir i kuhinjske ručnike, a u planu su nove investicije u proizvodnju dječjih pelena, higijenskih uložaka i vlažnih maramica.

Kapacitet nove tvornice, koja dnevno može proizvesti 620 kilometara toaletnog papira i 34 tisuće rolica papira, dostatan je za potrebe Hrvatske i zemalja u regiji za asortimanom toaletnog papira i kuhinjskih ručnika. Tako već od svibnja kreće izvoz proizvoda u Sloveniju, gdje su dogovorene narudžbe s dva velika i dva manja maloprodajna trgovačka lanca, rekao je Ćorluka koji očekuje da će 50 posto proizvodnje u Svetoj Heleni biti plasirano na tržišta Slovenije, Mađarske i Austrije.

"Violeta" posluje od 2001. godine, a početkom 2003. godine započinje izvoz u Njemačku, Švedsku, Libiju, Jordan i druge zemlje.

Glavni proizvodni pogon tvrtke nalazi se u Grudama (BiH). Uz tvornicu u Svetoj Heleni, u Hrvatskoj posluju još i distributivni centri "Violete" u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Vukovaru.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙