FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak cijena dionica na Wall Streetu

Autor: neba
NEW YORK, 20. travnja 2011. (Hina/Reuters) - U utorak su na Wall Streetu cijene dionica blago porasle, nakon oštrog pada dan prije, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija i dobre makroekonomske vijesti.

Dow Jones indeks ojačao je 0,53 posto, na 12.266 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,57 posto, na 1.312 bodova, a Nasdaq indeks 0,35 posto, na 2.744 boda.

Nakon što su dan prije oštro pali, zbog upozorenja agencije Standard & Poor's da bi mogla smanjiti kreditni rejting SAD-a, jučer su se burzovni indeksi oporavili. No, cijeloga su se dana kretali u uskom rasponu.

Rast Dow Jones indeksa ponajviše se zahvaljuje skoku cijene dionice Johnson & Johnsona za 3,7 posto, nakon što je taj proizvođač proizvoda za zdravstvenu njegu izvijestio o boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima u prvom tromjesečju.

Snažno su jučer porasle i cijene dionica u građevinskom sektoru. Dow Jones indeks tog sektora ojačao je 2,2 posto, nakon što je objavljeno da je u ožujku u SAD-u broj započetih gradnji kuća i građevinskih dozvola porastao više nego što se procjenjivalo.

S druge strane, razočarao je Goldman Sachs, jer mu je dobit u proteklom kvartalu potonula za 72 posto. Cijena dionice te investicijske banke pala je 1,9 posto.

Nakon što je niz banaka razočarao poslovnim rezultatima, S&P indeks financijskog sektora pao je od 7. travnja 3,8 posto. S&P indeks tehnološkog sektora oslabio je istodobno 2 posto.

Tehnološki se sektor jučer ipak oporavio nakon zatvaranja Wall Streeta, kada je Intel objavio procjene o većoj kvartalnoj dobiti nego što se na tržištu očekivalo.

Cijena dionice najvećeg svjetskog proizvođača čipova skočila je 5,7 posto, a iz istih je razloga dionica Yahooa poskupila 4,5 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer blago porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,46 posto, na 5.896 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,18 posto, na 7.039 bodova, a pariški CAC 0,70 posto, na 3.908 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙