FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atlas: blagi porast prodaje blagdanskih putovanja

Autor: tmis
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Hrvatski građani za uskrsna i općenito proljetna putovanja ove godine putovat će u nešto malo većem broju nego lani, birajući pritom najviše domaća odredišta na Jadranu, ali ima i onih koji će otputovati u daleke, egzotične destinacije na deset i više dana koja su i najskuplja u agencijskoj ponudi, doznaje se iz turističke agencije Atlas iz sklopa adriatica.net Grupe.

S obzirom da su rezervacije za ta putovanja još u tijeku, kao i prodaja, iz Atlasa ne mogu navesti točne podatke o broju putnika, ali ugrubo procjenjuju da će ove godine na ta putovanja preko agencije ići više hrvatskih građana nego lani, za par postotaka više.

Na Jadranu za predstojeće blagdane hrvatski građani u toj agenciji najviše traže kraća i povoljnija putovanja od dva-tri dana, a najbolje 'ide' Mali Lošinj, Opatija, Rab i Rabac.

Među europskim putovanjima hit je Toskana, Rim te program Dvorci Bavarske, dok su na Mediteranu najtraženiji Turska, Cipar i Grčka.

Što se dalekih putovanja tiče, iz Atlasa ističu da prevladava trend što skuplje to popularnije, pa su tako najprije rezervirana putovanja u Meksiko, Zambiju i Bocvanu te Kinu i Brazil. Uz ta, u Atlasu bilježe i dobru prodaju krstarenja, posebno Mediteranom.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙