FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: sporo trgovanje, malih investitora gotovo da i nema

Autor: scvi
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi trgovanje se i danas odvija vrlo sporo, a osim većih transakcija između fondova, aktivnost ostalih investitora gotovo je zamrla.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,07 posto, na 2.181 bod. Crobex10 oslabio je 0,07 posto na 1.214 bodova.

Promet je dosegnuo gotovo 9 milijuna kuna, što je otprilike 5 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Današnje trgovanje vrlo se sporo odvija, a veći promet nego jučer rezultat je povremenih većih transakcija između fondova. Aktivnost ostalih investitora kao da je zamrla“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet, 5,6 milijuna kuna, ostvaren je do sada dionicom HT-a, uz blagi pad cijene od 0,28 posto, na 286 kuna.

Nadomak milijunskog prometa je redovna dionica Adrisa, sa 925.000 kuna. Cijena joj je pala 1,4 posto, na 306,12 kuna.

A u očekivanju objave tromjesečnih poslovnih rezultata Podravke, cijena te dionice danas je ojačala 1,6 posto, na 323,6 kuna, uz promet od 400.000 kuna.

Jutarnji list objavio je danas da je Podravka u prva tri mjeseca ove godine ostvarila 25 milijuna kuna neto dobiti, dok je lani u istom razdoblju dobit iznosila oko pola milijuna kuna.

„Uskoro nas očekuje početak sezone objave tromjesečnih financijskih izvješća domaćih kompanija. Ipak, sumnjam da će poslovni rezultati uspjeti potaknuti nešto veću aktivnost na burzi, prije svega zbog stagnacijskog gospodarskog okruženja. Ako i potaknu, ona će biti kratkoga daha“, zaključuje Sporiš.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙