FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: tržište bez smjernica

Autor: scvi
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - I danas se na Zagrebačkoj burzi trgovanje odvija usporeno, a u većem fokusu investitora tek su dionice HUP-a Zagreb, Belja i Adrisa.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,49 posto, na 2.201 bod, a Crobex10 0,31 posto na 1.2 bodova.

Do podneva je promet dosegnuo 6,6 milijuna kuna, što je otprilike dvostruko više nego jučer u ovo doba.

„I danas na domaćem tržištu gledamo usporeno trgovanje, bez jasnih smjernica, jer nema vijesti koje bi pokrenule tržište. U nešto su većem fokusu investitora dionice koje su uobičajeno manje likvidne“, ističe Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Najveći promet ostvaren je do podneva dionicom HUP-a, 1,8 milijuna kuna. Cijena joj stagnira na 1.350 kuna.

Među milijunašima su i dionice Belja, kojima je cijena oslabila 0,14 posto, na 88,5 kuna, te redovne dionice Adrisa. Njihova cijena spustila se 2,5 posto, na 287,57 kuna.

Dionicom HT-a, pak, do sada je protgovano svega 565.000 kuna, uz blagi pad cijene, za 0,14 posto, na 287,57 kuna.

U međuvremenu, Državni zavod za statistiku objavio je danas da su u ožujku cijene dobara i usluga, mjerene indeksom potrošačkih cijena, porasle u odnosu na veljaču za 0,8 posto, dok su u odnosu na ožujak prošle godine bile veće za 2,6 posto.

To je viša stopa inflacije nego što se očekivalo. Šest makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjivalo je u prosjeku da je inflacija u ožujku iznosila 2,3 posto.

Stopa inflacije od 2,6 posto najviša je od svibnja 2009. godine, kada je iznosila 2,7 posto, a to predstavlja i ubrzanje rasta cijena, s obzirom da je u veljači inflacija iznosila 2,2 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙