FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB traži hitno sazivanje sjednice Hrvatskoga sabora

Autor: vsik
OSIJEK,15. travnja, 2011.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je danas u Osijeku da ta stranka traži hitno sazivanje sjednice Hrvatskoga sabora kako bi se preispitao nastavak suradnje s Haaškim sudom te "zauzimanje jasnog stajališta o nepriznavanju presude i sve moguće političke i druge mjere i aktivnosti u vezi s njezinim poništenjem.

HDSSB ne priznaje "skandaloznu političku presudu Haaškog suda koji je pod stalnim pritiskom svjetskih političkih moćnika i uz dugogodišnju asistenciju predstavnika hrvatske vlasti presudio Hrvatskoj, hrvatskome narodu i našim generalima, herojima Domovinskog rata", rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

"Današnja presuda nije samo sumrak pravne države", nego uvreda i poniženje za branitelje i građane cijele Hrvatske", istaknuo je Šišljagić i upitao: "Kakva je to vlada koja pokorno, podanički i izdajnički dopušta da likovi poput Carle del Ponte, a zatim i Bramertza, neargumentirano i lažno optužuju politički i vojni vrh za udruženi zločinački pothvat, i da ih još sa strahopoštovanjem prima uz najviše državne počasti?"

Uza sve ostalo, "današnja presuda dodatni je razlog za raspisivanje izbora u Hrvatskoj", rekao je, dodajući da je Hrvatska kriva jer se "usudila braniti, obraniti i osloboditi od agresora i okupatora koji je četiri godine bjesomučno granatirao i palio hrvatske gradove i sela, ubijao nedužne civile i etničkim čišćenjem protjerivao hrvatsko stanovništvo sa svojeg ognjišta dok su EU, NATO i UN sa sigurne udaljenosti mirno i nezainteresirano promatrali zločine srbočetničke armade".

Šišljagić je istaknuo kako je danas iz Haaga poslana "jasna poruka da je međunarodno pravo i pravda rezervirana samo za odabrane i da je Haaški sud samo još jedna politička poluga i instrument u funkciji zaštite interesa i međusobnih kompromisa svjetskih centara moći".

Posebno je osudio to što se Hrvatska, kako je rekao, "naprosto pretvorila u servis haaškog tužiteljstva", dodajući da su njome "harale tajne obavještajne službe uz znanje, pristanak i poniznost aktualne hrvatske vlasti". Kao najodgovornije naveo je Sanadera, Šeksa i premijerku Kosor, koji su, kako je ustvrdio, krivci i za političku presudu generalu Branimiru Glavašu.

Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je među ostalim da je današnji dan - 15. travnja 2011. za Hrvatsku tužni Veliki petak jer je Hrvatska razapeta na križ.

"Ako je uvjet da uđemo u EU sramotno ponašanje hrvatske vlasti vezano za osude generala", rekao je Burić, onda on ne želi biti njezin član. Uz Sanadera, Šeksa i Kosor, Burić je optužio i bivšega hrvatskog predsjednika Stipu Mesića, sadašnjeg predsjednika Josipovića te ministra branitelja Ivića da su sudjelovali u presudama.

"Srbija danas može slaviti jer se Miloševiću nije presudilo, a danas se osudio i predsjednik Tuđman i Šušak", rekao je.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙